Change pack
Cornerstone Oct 19 - 25 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 19 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 6⁄8

    Answer: 5⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 4 = 14

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 8cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.54cm
  4. 4. Ratio

    Share 100 in the ratio 4:1

    Answer: 80 and 20
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 7, 2, 14

    Answer: 7

Tuesday 20 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄6 + 2⁄6

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 14 = 49

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Share 108 in the ratio 1:2

    Answer: 36 and 72
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 44, 37, 36, 22, 43, 38. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 36.14

Wednesday 21 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 1⁄8

    Answer: 13⁄40
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 6 = 57

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 11cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.04cm
  4. 4. Ratio

    Share 76 in the ratio 1:3

    Answer: 19 and 57
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 9, 10, 15

    Answer: 11

Thursday 22 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄7 + 5⁄7

    Answer: 6⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 19 = 26

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 18 in the ratio 1:2

    Answer: 6 and 12
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 21, 5

    Answer: 14

Friday 23 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄7 + 3⁄5

    Answer: 41⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 6 = 33

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 4cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 6.4cm
  4. 4. Ratio

    Share 84 in the ratio 1:2

    Answer: 28 and 56
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 45, 26, 50, 39, 41, 30. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 36.43