Change pack
Cornerstone Oct 26 - Nov 1 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄5 + 3⁄4

    Answer: 23⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 15 = 81

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 4cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.94cm
  4. 4. Ratio

    Divide 105 in the ratio 1:3:3

    Answer: 15, 45 and 45
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 28, 5, 16, 43, 37, 19, 38. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.57

Tuesday 27 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄5 + 2⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 7 = 51

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Divide 198 in the ratio 2:3:4

    Answer: 44, 66 and 88
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 25, 6, 20

    Answer: 14

Wednesday 28 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄5 + 1⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 3 = 43

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Divide 102 in the ratio 3:1:2

    Answer: 51, 17 and 34
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 20, 5, 8

    Answer: 11

Thursday 29 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 3⁄7

    Answer: 22⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 9 = 61

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.77cm
  4. 4. Ratio

    Divide 140 in the ratio 1:4:2

    Answer: 20, 80 and 40
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 25, 10, 29, 23, 21. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.83

Friday 30 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄5 + 1⁄3

    Answer: 14⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 20 = 8

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 77 in the ratio 2:3:2

    Answer: 22, 33 and 22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 9, 15, 34, 21, 47, 5. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.86