Change pack
Cornerstone Aug 8 - 14 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 8 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄7 + 3⁄4

    Answer: 37⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 19 = 37

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Share 96 in the ratio 1:2

    Answer: 32 and 64
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 31, 24, 32, 21, 18, 43, 49

    Answer: 30.5

Tuesday 9 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄10 + 4⁄10

    Answer: 1⁄2
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 7 = 17

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.16cm
  4. 4. Ratio

    Share 68 in the ratio 1:3

    Answer: 17 and 51
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 20, 2, 2, 16

    Answer: 9

Wednesday 10 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄11 + 1⁄11

    Answer: 6⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 15 = 87

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Share 140 in the ratio 3:4

    Answer: 60 and 80
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 24, 5

    Answer: 14

Thursday 11 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄6 + 7⁄8

    Answer: 11⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 7 = 84

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.87cm
  4. 4. Ratio

    Share 28 in the ratio 1:3

    Answer: 7 and 21
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 41, 19, 15, 13, 13, 35. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.67

Friday 12 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄5 + 2⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 11 = 55

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 68 in the ratio 3:1

    Answer: 51 and 17
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 14, 7, 22, 46, 41, 34, 17. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.86