Change pack
Cornerstone Aug 15 - 21 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 15 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄11 + 5⁄11

    Answer: 7⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 18 = 8

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Divide 88 in the ratio 2:1:1

    Answer: 44, 22 and 22
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 25, 2, 13, 8

    Answer: 12

Tuesday 16 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 1⁄4

    Answer: 9⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 13 = 42

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.2cm
  4. 4. Ratio

    Divide 200 in the ratio 2:2:1

    Answer: 80, 80 and 40
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 10, 16, 5

    Answer: 9

Wednesday 17 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄5 + 2⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 14 = 98

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 174 in the ratio 4:1:1

    Answer: 116, 29 and 29
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 39, 37, 13, 47, 26, 9, 22, 16. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.13

Thursday 18 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄11 + 6⁄11

    Answer: 10⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 7 = 23

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 3:1:3

    Answer: 54, 18 and 54
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 45, 43, 16, 45, 50. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 37.67

Friday 19 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄6 + 4⁄5

    Answer: 49⁄30
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 16 = 14

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 114 in the ratio 1:4:1

    Answer: 19, 76 and 19
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 20, 7, 8, 13

    Answer: 12