Change pack
Cornerstone Aug 22 - 28 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 22 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄7 + 1⁄7

    Answer: 4⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 4 = 32

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 150 in the ratio 1:2:2

    Answer: 30, 60 and 60
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 14, 13, 13, 20

    Answer: 14

Tuesday 23 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 4⁄8

    Answer: 7⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 19 = 51

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.52cm
  4. 4. Ratio

    Divide 75 in the ratio 2:1:2

    Answer: 30, 15 and 30
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 34, 31, 41, 20, 39, 40, 25, 40

    Answer: 33.75

Wednesday 24 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 3⁄5

    Answer: 14⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 15 = 9

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 13cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.81cm
  4. 4. Ratio

    Share 30 in the ratio 1:4

    Answer: 6 and 24
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 17, 3, 1, 11

    Answer: 9

Thursday 25 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄5 + 2⁄5

    Answer: 3⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 13 = 62

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Share 126 in the ratio 4:3

    Answer: 72 and 54
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 46, 48, 12, 9, 14

    Answer: 23

Friday 26 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄8 + 2⁄4

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 15 = 36

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 9cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.45cm
  4. 4. Ratio

    Share 51 in the ratio 1:2

    Answer: 17 and 34
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 34, 44, 17, 32, 32, 43

    Answer: 34