Change pack
Cornerstone Aug 29 - Sep 4 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 29 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 3⁄8

    Answer: 17⁄24
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 5 = 53

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 8cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.94cm
  4. 4. Ratio

    Share 112 in the ratio 4:3

    Answer: 64 and 48
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 15, 47, 41, 36, 11, 35. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.57

Tuesday 30 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄5 + 3⁄7

    Answer: 43⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 13 = 55

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Share 77 in the ratio 4:3

    Answer: 44 and 33
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 20, 35, 23, 36, 6. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.83

Wednesday 31 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄5 + 1⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 9 = 26

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.9cm
  4. 4. Ratio

    Share 45 in the ratio 4:1

    Answer: 36 and 9
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 6, 7, 9, 18

    Answer: 9

Thursday 1 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄9 + 3⁄9

    Answer: 8⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 6 = 33

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.63cm
  4. 4. Ratio

    Share 66 in the ratio 2:1

    Answer: 44 and 22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 20, 45, 8, 15, 24, 13, 50. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.13

Friday 2 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄7 + 3⁄4

    Answer: 33⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 9 = 16

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Share 39 in the ratio 2:1

    Answer: 26 and 13
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 16, 34, 15, 38, 43, 12. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.57