Change pack
Cornerstone Sep 5 - 11 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄4 + 2⁄7

    Answer: 15⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 6 = 36

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 4cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.85cm
  4. 4. Ratio

    Divide 234 in the ratio 4:2:3

    Answer: 104, 52 and 78
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 4, 10, 15

    Answer: 12

Tuesday 6 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄6 + 2⁄5

    Answer: 17⁄30
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 14 = 31

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 12cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.42cm
  4. 4. Ratio

    Divide 90 in the ratio 3:1:2

    Answer: 45, 15 and 30
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 24, 6, 14, 17

    Answer: 13

Wednesday 7 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄5 + 4⁄8

    Answer: 13⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 7 = 15

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 232 in the ratio 3:2:3

    Answer: 87, 58 and 87
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 12, 16, 15, 25, 24, 47, 37. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.13

Thursday 8 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄4 + 4⁄6

    Answer: 17⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 4 = 52

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.42cm
  4. 4. Ratio

    Divide 104 in the ratio 3:1:4

    Answer: 39, 13 and 52
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 17, 14, 14, 40, 37, 50. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.57

Friday 9 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄5 + 1⁄5

    Answer: 3⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 6 = 24

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.4cm
  4. 4. Ratio

    Divide 225 in the ratio 2:3:4

    Answer: 50, 75 and 100
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 7, 8, 2, 4

    Answer: 5