Change pack
Cornerstone Sep 12 - 18 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 7⁄10 + 1⁄10

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 6 = 62

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 99 in the ratio 1:4:4

    Answer: 11, 44 and 44
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 38, 37, 18, 6, 32, 12, 8. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.57

Tuesday 13 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄4 + 2⁄3

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 7 = 68

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.56cm
  4. 4. Ratio

    Divide 154 in the ratio 2:1:4

    Answer: 44, 22 and 88
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 11, 5, 6, 11

    Answer: 9

Wednesday 14 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 5⁄6

    Answer: 31⁄30
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 14 = 14

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 11cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.7cm
  4. 4. Ratio

    Share 32 in the ratio 3:1

    Answer: 24 and 8
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 16, 48, 27, 11, 48. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.33

Thursday 15 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄6 + 1⁄6

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 15 = 65

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Share 60 in the ratio 1:3

    Answer: 15 and 45
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 7, 16, 4

    Answer: 8

Friday 16 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄6 + 3⁄4

    Answer: 17⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 5 = 40

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.81cm
  4. 4. Ratio

    Share 133 in the ratio 3:4

    Answer: 57 and 76
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 12, 12

    Answer: 14