Change pack
Cornerstone Sep 19 - 25 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 19 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄5 + 2⁄3

    Answer: 19⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 3 = 39

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.77cm
  4. 4. Ratio

    Share 55 in the ratio 1:4

    Answer: 11 and 44
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 16, 3

    Answer: 9

Tuesday 20 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄6 + 1⁄6

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 7 = 32

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Share 133 in the ratio 4:3

    Answer: 76 and 57
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 20, 32, 22, 46, 17, 21. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.33

Wednesday 21 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 1⁄6

    Answer: 11⁄30
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 5 = 31

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 12cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.62cm
  4. 4. Ratio

    Share 119 in the ratio 4:3

    Answer: 68 and 51
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 6, 7

    Answer: 7

Thursday 22 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄6 + 2⁄6

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 19 = 51

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 60 in the ratio 1:3

    Answer: 15 and 45
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 17, 11, 2

    Answer: 10

Friday 23 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄5 + 2⁄7

    Answer: 38⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 5 = 21

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 5cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.18cm
  4. 4. Ratio

    Share 57 in the ratio 2:1

    Answer: 38 and 19
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 40, 26, 40, 13, 9, 8. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.29