Change pack
Cornerstone Sep 26 - Oct 2 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄7 + 3⁄8

    Answer: 29⁄56
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 8 = 12

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.22cm
  4. 4. Ratio

    Divide 96 in the ratio 1:2:1

    Answer: 24, 48 and 24
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 48, 42, 12, 8, 40, 25, 47

    Answer: 28.5

Tuesday 27 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄6 + 2⁄6

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 15 = 23

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.64cm
  4. 4. Ratio

    Divide 209 in the ratio 4:3:4

    Answer: 76, 57 and 76
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 6, 14, 15, 12

    Answer: 13

Wednesday 28 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄8 + 1⁄8

    Answer: 7⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 5 = 30

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Divide 112 in the ratio 1:1:2

    Answer: 28, 28 and 56
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 3, 14

    Answer: 10

Thursday 29 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 1⁄4

    Answer: 7⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 16 = -2

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.44cm
  4. 4. Ratio

    Divide 190 in the ratio 4:3:3

    Answer: 76, 57 and 57
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 43, 49, 37, 36, 40, 46, 10. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.63

Friday 30 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄8 + 2⁄5

    Answer: 21⁄40
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 18 = 12

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Divide 162 in the ratio 1:4:4

    Answer: 18, 72 and 72
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 31, 31, 30, 24, 50, 5, 34, 8. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.63