Change pack
Cornerstone Oct 3 - 9 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 2⁄7

    Answer: 13⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 7 = 37

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Divide 77 in the ratio 4:1:2

    Answer: 44, 11 and 22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 30, 42, 42, 17, 16, 44, 43, 11. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.63

Tuesday 4 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄6 + 3⁄4

    Answer: 5⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 11 = 83

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Share 33 in the ratio 1:2

    Answer: 11 and 22
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 4, 10

    Answer: 9

Wednesday 5 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄9 + 7⁄9

    Answer: 8⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 16 = 0

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 12cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.62cm
  4. 4. Ratio

    Share 120 in the ratio 2:1

    Answer: 80 and 40
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 28, 38, 5, 7, 25, 31, 50. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.29

Thursday 6 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 5⁄7

    Answer: 17⁄14
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 14 = 8

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Share 36 in the ratio 1:3

    Answer: 9 and 27
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 6, 28, 41, 44, 26, 47. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.14

Friday 7 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄8 + 2⁄8

    Answer: 7⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 15 = 45

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.53cm
  4. 4. Ratio

    Share 96 in the ratio 1:2

    Answer: 32 and 64
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 7, 4, 8, 14

    Answer: 8