Change pack
Cornerstone Oct 10 - 16 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 1⁄5

    Answer: 13⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 20 = -2

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 7.62cm
  4. 4. Ratio

    Share 30 in the ratio 2:1

    Answer: 20 and 10
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 25, 50, 50, 26, 20, 11, 28

    Answer: 30

Tuesday 11 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄7 + 4⁄7

    Answer: 5⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 8 = 58

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 11cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.53cm
  4. 4. Ratio

    Share 119 in the ratio 3:4

    Answer: 51 and 68
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 6, 6

    Answer: 7

Wednesday 12 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄6 + 1⁄5

    Answer: 8⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 15 = 37

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.66cm
  4. 4. Ratio

    Share 60 in the ratio 3:1

    Answer: 45 and 15
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 18, 12, 11, 6

    Answer: 10

Thursday 13 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄6 + 1⁄6

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 11 = 34

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Share 35 in the ratio 4:3

    Answer: 20 and 15
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 30, 14, 13, 42, 49, 17. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.86

Friday 14 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄7 + 1⁄7

    Answer: 6⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 17 = 32

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 114 in the ratio 3:2:1

    Answer: 57, 38 and 19
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 20, 6, 3, 13

    Answer: 9