Change pack
Cornerstone Oct 17 - 23 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 17 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 2⁄8

    Answer: 7⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 10 = 25

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 12cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.97cm
  4. 4. Ratio

    Divide 168 in the ratio 2:3:2

    Answer: 48, 72 and 48
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 14, 20, 7, 15

    Answer: 14

Tuesday 18 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄7 + 1⁄6

    Answer: 19⁄42
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 17 = 5

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 4cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.94cm
  4. 4. Ratio

    Divide 95 in the ratio 1:2:2

    Answer: 19, 38 and 38
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 20, 6, 3

    Answer: 10

Wednesday 19 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄8 + 1⁄8

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 11 = 35

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 5cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.18cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 1:3:3

    Answer: 18, 54 and 54
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 28, 25, 34, 47, 23, 20, 30, 18. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.13

Thursday 20 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄8 + 3⁄6

    Answer: 5⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 12 = 48

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.21cm
  4. 4. Ratio

    Divide 144 in the ratio 4:1:4

    Answer: 64, 16 and 64
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 16, 2, 9, 20

    Answer: 11

Friday 21 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄12 + 3⁄12

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 19 = 51

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Divide 200 in the ratio 4:3:1

    Answer: 100, 75 and 25
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 11, 26, 19, 49, 13. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.67