Change pack
Cornerstone Oct 24 - 30 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 24 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄9 + 2⁄9

    Answer: 8⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 7 = 52

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Share 39 in the ratio 1:2

    Answer: 13 and 26
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 10, 44, 18, 32, 19. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.67

Tuesday 25 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄4 + 1⁄5

    Answer: 19⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 14 = 30

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 13cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.32cm
  4. 4. Ratio

    Share 60 in the ratio 2:3

    Answer: 24 and 36
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 8, 14, 3, 12

    Answer: 11

Wednesday 26 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 8⁄11 + 1⁄11

    Answer: 9⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 10 = 39

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Share 95 in the ratio 2:3

    Answer: 38 and 57
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 6, 11

    Answer: 10

Thursday 27 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄8 + 3⁄6

    Answer: 5⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 15 = 63

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 5cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Share 21 in the ratio 2:1

    Answer: 14 and 7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 47, 29, 28, 12, 13, 23, 39

    Answer: 25.25

Friday 28 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄5 + 2⁄6

    Answer: 11⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 9 = 29

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 9cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.04cm
  4. 4. Ratio

    Share 56 in the ratio 4:3

    Answer: 32 and 24
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 25, 6, 20, 8, 45, 36, 25. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.57