Change pack
Cornerstone Oct 31 - Nov 6 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 31 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 4⁄7

    Answer: 27⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 9 = 36

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 33 in the ratio 1:2

    Answer: 11 and 22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 48, 27, 32, 45, 30, 39, 12

    Answer: 33.5

Tuesday 1 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 1⁄4

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 15 = 39

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 57 in the ratio 2:1

    Answer: 38 and 19
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 11, 6

    Answer: 11

Wednesday 2 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄7 + 2⁄7

    Answer: 6⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 3 = 63

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 5cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 7.81cm
  4. 4. Ratio

    Share 35 in the ratio 2:3

    Answer: 14 and 21
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 19, 10, 8

    Answer: 13

Thursday 3 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄8 + 1⁄7

    Answer: 11⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 13 = 41

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Share 25 in the ratio 1:4

    Answer: 5 and 20
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 43, 24, 26, 28, 27, 31, 19. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.88

Friday 4 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄4 + 2⁄6

    Answer: 7⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 19 = 37

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 152 in the ratio 4:3:1

    Answer: 76, 57 and 19
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 12, 15

    Answer: 15