Change pack
Cornerstone Nov 7 - 13 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 7 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄7 + 3⁄7

    Answer: 6⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 20 = 64

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 9cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.49cm
  4. 4. Ratio

    Divide 64 in the ratio 2:1:1

    Answer: 32, 16 and 16
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 17, 14, 8, 2

    Answer: 12

Tuesday 8 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄11 + 5⁄11

    Answer: 6⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 7 = 17

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 8cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.63cm
  4. 4. Ratio

    Divide 242 in the ratio 3:4:4

    Answer: 66, 88 and 88
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 15, 17, 19, 7

    Answer: 13

Wednesday 9 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄7 + 3⁄4

    Answer: 29⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 7 = 27

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Divide 104 in the ratio 3:1:4

    Answer: 39, 13 and 52
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 22, 47, 44, 20, 28, 48, 19, 31. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.38

Thursday 10 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 2⁄5

    Answer: 9⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 13 = 76

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 13cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.03cm
  4. 4. Ratio

    Divide 120 in the ratio 1:2:2

    Answer: 24, 48 and 48
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 46, 22, 26, 25, 21, 14, 50, 9. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.63

Friday 11 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄8 + 1⁄8

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 8 = 16

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Divide 90 in the ratio 2:1:3

    Answer: 30, 15 and 45
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 7, 19, 12

    Answer: 12