Change pack
Cornerstone Nov 14 - 20 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 14 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄7 + 1⁄7

    Answer: 2⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 4 = 22

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 85 in the ratio 1:4

    Answer: 17 and 68
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 18, 17, 8, 20

    Answer: 14

Tuesday 15 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 4⁄6

    Answer: 1⁄1
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 9 = 63

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.53cm
  4. 4. Ratio

    Share 45 in the ratio 4:1

    Answer: 36 and 9
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 7, 48, 30, 31, 32. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.17

Wednesday 16 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄10 + 4⁄10

    Answer: 7⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 10 = 10

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 32 in the ratio 1:3

    Answer: 8 and 24
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 9, 22, 35, 33, 48. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.33

Thursday 17 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄6 + 1⁄3

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 8 = 14

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.63cm
  4. 4. Ratio

    Share 55 in the ratio 2:3

    Answer: 22 and 33
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 14, 18, 15, 10, 13

    Answer: 14

Friday 18 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄6 + 1⁄4

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 12 = 26

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.66cm
  4. 4. Ratio

    Share 85 in the ratio 4:1

    Answer: 68 and 17
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 9, 3

    Answer: 9