Change pack
Cornerstone Nov 21 - 27 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 21 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄6 + 2⁄6

    Answer: 1⁄2
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 8 = 62

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 30 in the ratio 1:2

    Answer: 10 and 20
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 46, 24, 13, 43, 46, 13, 35. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.43

Tuesday 22 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄7 + 4⁄8

    Answer: 9⁄14
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 12 = 21

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.21cm
  4. 4. Ratio

    Share 66 in the ratio 2:1

    Answer: 44 and 22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 11, 17, 6, 50, 8, 36. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.71

Wednesday 23 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄10 + 1⁄10

    Answer: 7⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 18 = -2

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Share 57 in the ratio 2:1

    Answer: 38 and 19
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 3, 14

    Answer: 12

Thursday 24 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄9 + 2⁄9

    Answer: 8⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 12 = 10

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 66 in the ratio 1:4:1

    Answer: 11, 44 and 11
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 21, 23, 29, 18, 9, 26, 45

    Answer: 25.75

Friday 25 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 6⁄7 + 1⁄4

    Answer: 31⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 6 = 30

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.49cm
  4. 4. Ratio

    Divide 208 in the ratio 4:3:1

    Answer: 104, 78 and 26
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 20, 4, 4, 12

    Answer: 10