Change pack
Cornerstone Nov 28 - Dec 4 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 28 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄7 + 4⁄5

    Answer: 48⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 10 = 38

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Divide 210 in the ratio 2:4:1

    Answer: 60, 120 and 30
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 37, 23, 31, 25, 31, 20, 6. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.71

Tuesday 29 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄8 + 4⁄8

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 5 = 65

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 128 in the ratio 2:1:1

    Answer: 64, 32 and 32
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 5, 16, 14

    Answer: 12

Wednesday 30 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄11 + 5⁄11

    Answer: 6⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 3 = 31

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.56cm
  4. 4. Ratio

    Divide 108 in the ratio 1:1:4

    Answer: 18, 18 and 72
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 4, 21

    Answer: 12

Thursday 1 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄7 + 1⁄6

    Answer: 37⁄42
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 8 = 53

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.77cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 1:3:3

    Answer: 18, 54 and 54
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 2, 22, 18

    Answer: 14

Friday 2 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄5 + 1⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 3 = 51

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 120 in the ratio 1:2:2

    Answer: 24, 48 and 48
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 13, 25, 2

    Answer: 13