Change pack
Cornerstone Dec 5 - 11 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄5 + 1⁄5

    Answer: 3⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 7 = 43

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Share 95 in the ratio 2:3

    Answer: 38 and 57
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 7, 34, 31, 42, 33, 11, 25, 48. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.88

Tuesday 6 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 2⁄3

    Answer: 13⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 15 = 51

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.49cm
  4. 4. Ratio

    Share 50 in the ratio 3:2

    Answer: 30 and 20
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 20, 18, 48, 30, 22, 28, 9, 6. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.63

Wednesday 7 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄8 + 3⁄8

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 8 = 62

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 105 in the ratio 3:4

    Answer: 45 and 60
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 18, 10, 8

    Answer: 13

Thursday 8 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄11 + 4⁄11

    Answer: 9⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 5 = 15

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Share 30 in the ratio 1:2

    Answer: 10 and 20
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 10, 3

    Answer: 6

Friday 9 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 1⁄4

    Answer: 7⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 11 = 41

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 11cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.21cm
  4. 4. Ratio

    Share 102 in the ratio 2:1

    Answer: 68 and 34
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 13, 38, 14, 16, 50, 29, 16

    Answer: 26