Change pack
Cornerstone Dec 12 - 18 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄5 + 3⁄4

    Answer: 31⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 8 = 48

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Share 120 in the ratio 1:2

    Answer: 40 and 80
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 23, 20, 5, 5, 17

    Answer: 14

Tuesday 13 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄9 + 5⁄9

    Answer: 8⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 14 = 50

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Share 42 in the ratio 2:1

    Answer: 28 and 14
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 26, 9, 13, 17, 45, 37, 36. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.13

Wednesday 14 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 7⁄9 + 1⁄9

    Answer: 8⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 15 = 39

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 8cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.63cm
  4. 4. Ratio

    Divide 224 in the ratio 4:1:3

    Answer: 112, 28 and 84
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 16, 8

    Answer: 14

Thursday 15 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 4⁄6

    Answer: 1⁄1
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 14 = 42

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Divide 270 in the ratio 4:3:2

    Answer: 120, 90 and 60
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 29, 43, 39, 23, 35, 26. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.29

Friday 16 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄12 + 6⁄12

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 16 = 40

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 9cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.85cm
  4. 4. Ratio

    Divide 200 in the ratio 3:3:2

    Answer: 75, 75 and 50
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 23, 47, 14, 32, 47, 36. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.86