Change pack
Cornerstone Dec 19 - 25 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 19 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄8 + 1⁄8

    Answer: 7⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 19 = 13

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 119 in the ratio 3:1:3

    Answer: 51, 17 and 51
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 16, 19, 17, 45, 32. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.33

Tuesday 20 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄5 + 1⁄7

    Answer: 33⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 7 = 1

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 154 in the ratio 3:4:4

    Answer: 42, 56 and 56
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 5, 10, 15, 5

    Answer: 10

Wednesday 21 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄6 + 2⁄6

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 9 = 33

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.42cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 1:3:2

    Answer: 21, 63 and 42
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 39, 37, 11, 27, 49, 37, 21. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.57

Thursday 22 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄8 + 1⁄5

    Answer: 13⁄40
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 14 = 91

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 105 in the ratio 3:3:1

    Answer: 45, 45 and 15
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 19, 45, 9, 5, 20, 6. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.14

Friday 23 December 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄10 + 3⁄10

    Answer: 3⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 13 = 15

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 4cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.7cm
  4. 4. Ratio

    Divide 68 in the ratio 1:2:1

    Answer: 17, 34 and 17
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 14, 13, 9, 16

    Answer: 13