Change pack
Cornerstone Jan 2 - 8 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 2 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄9 + 3⁄9

    Answer: 5⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 3 = 17

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Share 42 in the ratio 1:2

    Answer: 14 and 28
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 19, 2, 4

    Answer: 7

Tuesday 3 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄5 + 3⁄4

    Answer: 27⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 17 = 27

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.3cm
  4. 4. Ratio

    Share 48 in the ratio 3:1

    Answer: 36 and 12
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 46, 49, 40, 35, 31, 32. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 34.71

Wednesday 4 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄4 + 2⁄3

    Answer: 17⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 5 = 65

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 13cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.93cm
  4. 4. Ratio

    Divide 232 in the ratio 4:1:3

    Answer: 116, 29 and 87
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 5, 6

    Answer: 5

Thursday 5 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄6 + 3⁄6

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 4 = 60

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.23cm
  4. 4. Ratio

    Divide 168 in the ratio 2:2:3

    Answer: 48, 48 and 72
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 26, 25, 39, 25, 9, 24, 38

    Answer: 29.5

Friday 6 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄4 + 2⁄5

    Answer: 13⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 14 = 59

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Divide 144 in the ratio 4:3:1

    Answer: 72, 54 and 18
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 25, 38, 46, 13, 30, 12, 46

    Answer: 30