Change pack
Cornerstone Jan 9 - 15 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 9 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄7 + 2⁄5

    Answer: 29⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 3 = 24

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.44cm
  4. 4. Ratio

    Divide 70 in the ratio 1:2:4

    Answer: 10, 20 and 40
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 28, 6, 32, 44, 8, 32, 18. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.88

Tuesday 10 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 4⁄6

    Answer: 7⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 13 = 21

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 114 in the ratio 3:2:1

    Answer: 57, 38 and 19
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 28, 24, 8, 42, 41, 32, 19, 34

    Answer: 28.5

Wednesday 11 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄5 + 2⁄5

    Answer: 3⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 11 = 73

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 5cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 98 in the ratio 1:2:4

    Answer: 14, 28 and 56
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 11, 18, 12

    Answer: 14

Thursday 12 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄7 + 3⁄8

    Answer: 37⁄56
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 16 = 32

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 3:2:2

    Answer: 54, 36 and 36
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 17, 14, 7, 6

    Answer: 11

Friday 13 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄7 + 3⁄7

    Answer: 4⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 9 = 44

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 5cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.43cm
  4. 4. Ratio

    Divide 80 in the ratio 2:1:2

    Answer: 32, 16 and 32
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 46, 35, 25, 43, 13, 19. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.29