Change pack
Cornerstone Jan 16 - 22 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 16 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 7⁄12 + 2⁄12

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 14 = 26

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.52cm
  4. 4. Ratio

    Share 45 in the ratio 3:2

    Answer: 27 and 18
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 20, 24, 16, 31, 39, 49. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.83

Tuesday 17 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄4 + 1⁄7

    Answer: 25⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 6 = 18

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 80 in the ratio 1:4

    Answer: 16 and 64
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 14, 2, 12, 13, 24

    Answer: 13

Wednesday 18 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄7 + 3⁄5

    Answer: 46⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 13 = 73

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Share 68 in the ratio 1:3

    Answer: 17 and 51
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 20, 15, 4, 19, 2

    Answer: 12

Thursday 19 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄5 + 1⁄5

    Answer: 2⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 14 = 36

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.21cm
  4. 4. Ratio

    Share 105 in the ratio 4:3

    Answer: 60 and 45
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 49, 41, 46, 10, 48, 21, 15. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.86

Friday 20 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄7 + 7⁄8

    Answer: 57⁄56
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 8 = 40

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.22cm
  4. 4. Ratio

    Share 52 in the ratio 3:1

    Answer: 39 and 13
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 3, 14

    Answer: 9