Change pack
Cornerstone Jan 23 - 29 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄11 + 2⁄11

    Answer: 3⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 6 = 74

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 85 in the ratio 4:1

    Answer: 68 and 17
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 18, 5, 2, 12

    Answer: 9

Tuesday 24 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄6 + 1⁄6

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 12 = 52

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 105 in the ratio 3:1:1

    Answer: 63, 21 and 21
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 25, 36, 28, 15, 10, 46. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.67

Wednesday 25 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 3⁄7

    Answer: 16⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 10 = 28

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 110 in the ratio 4:4:3

    Answer: 40, 40 and 30
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 15, 9, 4, 3

    Answer: 10

Thursday 26 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄9 + 2⁄9

    Answer: 4⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 9 = 49

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.21cm
  4. 4. Ratio

    Divide 80 in the ratio 2:2:1

    Answer: 32, 32 and 16
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 13, 4, 9

    Answer: 11

Friday 27 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄5 + 1⁄3

    Answer: 14⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 6 = 82

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 88 in the ratio 3:1:4

    Answer: 33, 11 and 44
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 50, 30, 36, 17, 36, 42. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 35.86