Change pack
Cornerstone Jan 30 - Feb 5 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 30 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄6 + 1⁄6

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 8 = 32

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Divide 182 in the ratio 1:4:2

    Answer: 26, 104 and 52
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 9, 17

    Answer: 14

Tuesday 31 January 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄8 + 5⁄6

    Answer: 35⁄24
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 8 = 88

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.49cm
  4. 4. Ratio

    Divide 270 in the ratio 3:3:4

    Answer: 81, 81 and 108
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 14, 29, 12, 43, 13, 6, 26. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.43

Wednesday 1 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄7 + 7⁄8

    Answer: 73⁄56
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 13 = 31

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Divide 161 in the ratio 1:3:3

    Answer: 23, 69 and 69
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 18, 2, 20

    Answer: 11

Thursday 2 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 8⁄10 + 1⁄10

    Answer: 9⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 5 = 41

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 9cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.04cm
  4. 4. Ratio

    Divide 112 in the ratio 4:2:1

    Answer: 64, 32 and 16
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 12, 4, 14, 17

    Answer: 11

Friday 3 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 2⁄7

    Answer: 20⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 7 = 37

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Divide 162 in the ratio 4:4:1

    Answer: 72, 72 and 18
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 41, 8, 32, 48, 30, 15. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.29