Change pack
Cornerstone Feb 6 - 12 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 6 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 1⁄5

    Answer: 13⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 15 = 25

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Share 45 in the ratio 2:3

    Answer: 18 and 27
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 34, 21, 12, 44, 34. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.17

Tuesday 7 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄11 + 5⁄11

    Answer: 9⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 13 = 11

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.21cm
  4. 4. Ratio

    Share 45 in the ratio 1:4

    Answer: 9 and 36
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 16, 3, 9

    Answer: 8

Wednesday 8 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄12 + 8⁄12

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 7 = 57

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 12cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.42cm
  4. 4. Ratio

    Share 75 in the ratio 3:2

    Answer: 45 and 30
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 19, 12, 16

    Answer: 15

Thursday 9 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄6 + 6⁄8

    Answer: 5⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 8 = 43

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 44 in the ratio 3:1

    Answer: 33 and 11
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 31, 29, 22, 49, 13, 42. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.29

Friday 10 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄5 + 2⁄3

    Answer: 22⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 11 = 55

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.81cm
  4. 4. Ratio

    Share 78 in the ratio 2:1

    Answer: 52 and 26
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 17, 8, 33, 42, 6, 41. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.43