Change pack
Cornerstone Feb 13 - 19 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 13 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄12 + 3⁄12

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 11 = 36

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Share 33 in the ratio 2:1

    Answer: 22 and 11
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 34, 29, 10, 46, 13, 16. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.29

Tuesday 14 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄9 + 2⁄9

    Answer: 8⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 14 = 64

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 8cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.42cm
  4. 4. Ratio

    Divide 78 in the ratio 1:3:2

    Answer: 13, 39 and 26
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 12, 6, 7, 9

    Answer: 8

Wednesday 15 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄6 + 1⁄3

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 13 = 71

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 8cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.04cm
  4. 4. Ratio

    Divide 102 in the ratio 1:3:2

    Answer: 17, 51 and 34
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 44, 13, 38, 14, 49, 32, 6

    Answer: 25.75

Thursday 16 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄8 + 3⁄8

    Answer: 7⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 17 = 35

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Divide 168 in the ratio 1:4:2

    Answer: 24, 96 and 48
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 41, 37, 44, 13, 34, 24, 47, 6

    Answer: 30.75

Friday 17 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 1⁄3

    Answer: 8⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 14 = 50

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 13cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.93cm
  4. 4. Ratio

    Divide 60 in the ratio 2:1:1

    Answer: 30, 15 and 15
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 17, 15, 18, 2

    Answer: 13