Change pack
Cornerstone Feb 20 - 26 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄5 + 4⁄6

    Answer: 16⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 15 = 55

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 13cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 84 in the ratio 3:1:2

    Answer: 42, 14 and 28
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 18, 20, 12

    Answer: 14

Tuesday 21 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄5 + 2⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 12 = 33

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 4:2:3

    Answer: 56, 28 and 42
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 14, 42, 29, 33, 46, 40, 49, 19

    Answer: 34

Wednesday 22 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄4 + 1⁄3

    Answer: 13⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 14 = 29

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.81cm
  4. 4. Ratio

    Divide 72 in the ratio 1:3:2

    Answer: 12, 36 and 24
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 36, 40, 9, 10, 41, 13, 32. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.13

Thursday 23 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄7 + 2⁄7

    Answer: 6⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 17 = 61

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 144 in the ratio 1:2:3

    Answer: 24, 48 and 72
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 4, 10

    Answer: 8

Friday 24 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄8 + 2⁄8

    Answer: 7⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 11 = 13

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 50 in the ratio 2:3

    Answer: 20 and 30
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 33, 13, 48, 20, 23, 34. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.29