Change pack
Cornerstone Feb 27 - Mar 5 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 27 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 6⁄7

    Answer: 25⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 12 = 9

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 5cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Share 78 in the ratio 1:2

    Answer: 26 and 52
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 12, 35, 35, 17, 7, 16. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.33

Tuesday 28 February 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄6 + 4⁄5

    Answer: 17⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 14 = 26

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 11cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.04cm
  4. 4. Ratio

    Share 133 in the ratio 3:4

    Answer: 57 and 76
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 6, 6, 27, 50, 9, 34, 46. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.13

Wednesday 1 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄8 + 3⁄6

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 8 = 55

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Share 45 in the ratio 4:1

    Answer: 36 and 9
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 8, 10

    Answer: 7

Thursday 2 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 9⁄11 + 1⁄11

    Answer: 10⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 16 = 40

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 11cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.53cm
  4. 4. Ratio

    Share 90 in the ratio 3:2

    Answer: 54 and 36
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 12, 4, 9

    Answer: 8

Friday 3 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄4 + 1⁄7

    Answer: 11⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 7 = 43

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 42 in the ratio 1:2

    Answer: 14 and 28
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 41, 10, 26, 40, 46, 30, 18, 31

    Answer: 30.25