Change pack
Cornerstone Mar 6 - 12 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 6 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄5 + 2⁄3

    Answer: 16⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 9 = 33

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 91 in the ratio 1:3:3

    Answer: 13, 39 and 39
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 50, 33, 28, 12, 44. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 35.67

Tuesday 7 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄10 + 8⁄10

    Answer: 9⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 10 = 35

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 9cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.4cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 1:4:1

    Answer: 21, 84 and 21
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 21, 8, 17, 14, 10

    Answer: 14

Wednesday 8 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄5 + 2⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 8 = 32

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 5cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.18cm
  4. 4. Ratio

    Divide 77 in the ratio 3:3:1

    Answer: 33, 33 and 11
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 17, 8

    Answer: 11

Thursday 9 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄4 + 2⁄3

    Answer: 17⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 9 = 3

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 3:2:1

    Answer: 63, 42 and 21
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 34, 41, 44, 5, 21, 37. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.33

Friday 10 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 7⁄8 + 4⁄6

    Answer: 37⁄24
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 14 = 58

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 9cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.3cm
  4. 4. Ratio

    Divide 216 in the ratio 3:4:2

    Answer: 72, 96 and 48
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 41, 9, 7, 32, 13. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.67