Change pack
Cornerstone Mar 13 - 19 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 13 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 9⁄12 + 1⁄12

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 13 = 39

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 108 in the ratio 4:4:1

    Answer: 48, 48 and 12
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 30, 25, 17, 42, 12, 40, 21, 30. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.13

Tuesday 14 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 7⁄10 + 1⁄10

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 18 = 94

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 98 in the ratio 4:3

    Answer: 56 and 42
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 20, 9, 10

    Answer: 13

Wednesday 15 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 4⁄6

    Answer: 13⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 11 = 35

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.87cm
  4. 4. Ratio

    Share 50 in the ratio 1:4

    Answer: 10 and 40
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 49, 41, 26, 42, 43, 23, 46. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 39.63

Thursday 16 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄5 + 1⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 5 = 37

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Share 50 in the ratio 2:3

    Answer: 20 and 30
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 27, 31, 35, 30, 26, 49. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 34.71

Friday 17 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 5⁄7

    Answer: 22⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 10 = 50

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.56cm
  4. 4. Ratio

    Share 40 in the ratio 2:3

    Answer: 16 and 24
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 10, 14, 2

    Answer: 11