Change pack
Cornerstone Mar 20 - 26 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄6 + 1⁄3

    Answer: 1⁄2
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 5 = 13

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 8cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.43cm
  4. 4. Ratio

    Share 66 in the ratio 1:2

    Answer: 22 and 44
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 12, 17

    Answer: 14

Tuesday 21 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄7 + 2⁄7

    Answer: 6⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 15 = 21

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Share 72 in the ratio 3:1

    Answer: 54 and 18
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 41, 38, 5, 36, 34, 26, 42, 49. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.88

Wednesday 22 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄6 + 3⁄4

    Answer: 5⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 12 = 9

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.89cm
  4. 4. Ratio

    Share 40 in the ratio 3:1

    Answer: 30 and 10
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 9, 13, 50, 29, 47

    Answer: 30.5

Thursday 23 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄11 + 6⁄11

    Answer: 7⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 3 = 39

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Share 105 in the ratio 4:3

    Answer: 60 and 45
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 17, 17, 3, 19

    Answer: 14

Friday 24 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄7 + 2⁄7

    Answer: 5⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 12 = 24

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Divide 147 in the ratio 2:3:2

    Answer: 42, 63 and 42
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 32, 38, 38, 22, 9, 31. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.29