Change pack
Cornerstone Mar 27 - Apr 2 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 27 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄6 + 2⁄3

    Answer: 7⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 7 = 19

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 8cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.54cm
  4. 4. Ratio

    Divide 192 in the ratio 3:4:1

    Answer: 72, 96 and 24
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 13, 12, 21, 16, 24, 44, 26. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.13

Tuesday 28 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄8 + 3⁄5

    Answer: 39⁄40
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 3 = 15

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 11cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.4cm
  4. 4. Ratio

    Divide 120 in the ratio 3:1:1

    Answer: 72, 24 and 24
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 32, 13, 21, 30, 36, 11. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.86

Wednesday 29 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄6 + 1⁄6

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 13 = 42

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Divide 224 in the ratio 4:1:3

    Answer: 112, 28 and 84
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 12, 2

    Answer: 6

Thursday 30 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄8 + 4⁄8

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 20 = 8

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Divide 168 in the ratio 3:2:3

    Answer: 63, 42 and 63
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 20, 7

    Answer: 14

Friday 31 March 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 2⁄3

    Answer: 13⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 5 = 68

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 120 in the ratio 3:4:1

    Answer: 45, 60 and 15
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 37, 5, 29, 37, 30, 35, 36. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.86