Change pack
Cornerstone Apr 3 - 9 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄10 + 1⁄10

    Answer: 3⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 20 = 4

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 33 in the ratio 1:2

    Answer: 11 and 22
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 7, 11, 4, 15

    Answer: 8

Tuesday 4 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 8⁄12 + 1⁄12

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 19 = 44

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 125 in the ratio 2:2:1

    Answer: 50, 50 and 25
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 10, 19, 6, 49, 15, 38. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.14

Wednesday 5 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄7 + 4⁄8

    Answer: 9⁄14
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 8 = 58

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.82cm
  4. 4. Ratio

    Divide 208 in the ratio 3:4:1

    Answer: 78, 104 and 26
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 11, 10, 20, 10

    Answer: 12

Thursday 6 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 9⁄11 + 1⁄11

    Answer: 10⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 10 = 87

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 260 in the ratio 3:3:4

    Answer: 78, 78 and 104
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 6, 20

    Answer: 14

Friday 7 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 1⁄4

    Answer: 9⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 8 = 4

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 13cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.26cm
  4. 4. Ratio

    Divide 77 in the ratio 1:3:3

    Answer: 11, 33 and 33
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 34, 42, 7, 12, 10, 11. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.33