Change pack
Cornerstone Apr 10 - 16 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 7⁄9 + 1⁄9

    Answer: 8⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 13 = 55

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 9cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.45cm
  4. 4. Ratio

    Divide 84 in the ratio 3:2:2

    Answer: 36, 24 and 24
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 7, 16

    Answer: 13

Tuesday 11 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄6 + 2⁄3

    Answer: 1⁄1
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 7 = 48

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Divide 154 in the ratio 2:1:4

    Answer: 44, 22 and 88
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 25, 34, 36, 10, 46, 37, 44, 21. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.63

Wednesday 12 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄7 + 2⁄7

    Answer: 3⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 12 = 10

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 7.62cm
  4. 4. Ratio

    Divide 112 in the ratio 3:2:2

    Answer: 48, 32 and 32
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 19, 24, 9, 42, 29, 8, 38. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.14

Thursday 13 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄5 + 2⁄3

    Answer: 22⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 4 = 44

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 144 in the ratio 2:3:1

    Answer: 48, 72 and 24
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 16, 9, 5, 15

    Answer: 10

Friday 14 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄4 + 1⁄6

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 8 = 85

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 8cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.81cm
  4. 4. Ratio

    Share 114 in the ratio 1:2

    Answer: 38 and 76
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 43, 20, 32, 39, 39. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.83