Change pack
Cornerstone Apr 17 - 23 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 17 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄7 + 2⁄7

    Answer: 3⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 4 = 34

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 5cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.08cm
  4. 4. Ratio

    Share 78 in the ratio 2:1

    Answer: 52 and 26
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 22, 49, 14, 6, 24, 38, 32

    Answer: 28.5

Tuesday 18 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄6 + 1⁄6

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 9 = 39

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 5cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Share 50 in the ratio 2:3

    Answer: 20 and 30
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 5, 30, 15, 5, 36

    Answer: 23

Wednesday 19 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 2⁄3

    Answer: 7⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 11 = 17

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Share 91 in the ratio 3:4

    Answer: 39 and 52
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 2, 15, 7, 15

    Answer: 9

Thursday 20 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄9 + 2⁄9

    Answer: 8⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 8 = 52

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 9cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Share 126 in the ratio 4:3

    Answer: 72 and 54
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 42, 43, 41, 10, 47, 31. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 36.57

Friday 21 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄8 + 3⁄4

    Answer: 5⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 15 = 47

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Share 66 in the ratio 1:2

    Answer: 22 and 44
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 16, 17

    Answer: 15