Change pack
Cornerstone Apr 24 - 30 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 24 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄7 + 1⁄8

    Answer: 31⁄56
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 10 = 20

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Divide 220 in the ratio 2:1:2

    Answer: 88, 44 and 88
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 14, 13

    Answer: 14

Tuesday 25 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄5 + 2⁄5

    Answer: 3⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 12 = 48

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 11cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.87cm
  4. 4. Ratio

    Divide 168 in the ratio 3:2:1

    Answer: 84, 56 and 28
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 43, 17, 16, 39, 49. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.17

Wednesday 26 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄7 + 1⁄6

    Answer: 37⁄42
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 11 = 23

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 168 in the ratio 1:4:1

    Answer: 28, 112 and 28
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 50, 17, 46, 12, 28. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.83

Thursday 27 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄8 + 1⁄8

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 18 = -3

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 4cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 5.66cm
  4. 4. Ratio

    Divide 243 in the ratio 4:4:1

    Answer: 108, 108 and 27
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 10, 24

    Answer: 15

Friday 28 April 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄7 + 2⁄7

    Answer: 5⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 18 = 21

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 8cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.94cm
  4. 4. Ratio

    Divide 192 in the ratio 1:1:2

    Answer: 48, 48 and 96
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 7, 21

    Answer: 11