Change pack
Cornerstone May 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 1 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 8⁄10 + 1⁄10

    Answer: 9⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 18 = 14

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Divide 150 in the ratio 4:3:3

    Answer: 60, 45 and 45
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 21, 21, 17, 41, 47, 17. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.33

Tuesday 2 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄8 + 2⁄4

    Answer: 7⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 11 = 49

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 11cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.87cm
  4. 4. Ratio

    Divide 154 in the ratio 2:1:4

    Answer: 44, 22 and 88
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 31, 26, 8, 32, 45, 44. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.43

Wednesday 3 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄5 + 1⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 15 = 33

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 180 in the ratio 3:2:4

    Answer: 60, 40 and 80
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 3, 19

    Answer: 11

Thursday 4 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 8⁄12 + 2⁄12

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 12 = 32

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Share 51 in the ratio 1:2

    Answer: 17 and 34
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 7, 24, 31, 46, 18, 45, 47, 27. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.63

Friday 5 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄6 + 5⁄8

    Answer: 23⁄24
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 13 = 83

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 11cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.7cm
  4. 4. Ratio

    Share 25 in the ratio 4:1

    Answer: 20 and 5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 16, 3

    Answer: 8