Change pack
Cornerstone May 8 - 14 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 8 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 7⁄8 + 1⁄4

    Answer: 9⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 11 = 36

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 4cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 5.66cm
  4. 4. Ratio

    Share 66 in the ratio 1:2

    Answer: 22 and 44
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 27, 12, 17, 50, 10, 46. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.86

Tuesday 9 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄5 + 2⁄5

    Answer: 3⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 15 = 9

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.6cm
  4. 4. Ratio

    Share 96 in the ratio 2:1

    Answer: 64 and 32
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 17, 15, 18, 2

    Answer: 13

Wednesday 10 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 7⁄11 + 3⁄11

    Answer: 10⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 16 = 61

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 5cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.43cm
  4. 4. Ratio

    Share 44 in the ratio 3:1

    Answer: 33 and 11
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 24, 16, 5

    Answer: 15

Thursday 11 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 3⁄5

    Answer: 11⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 14 = 69

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Share 36 in the ratio 2:1

    Answer: 24 and 12
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 11, 23, 30, 12, 20, 37. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.29

Friday 12 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄5 + 3⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 7 = 25

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.16cm
  4. 4. Ratio

    Share 42 in the ratio 4:3

    Answer: 24 and 18
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 27, 27, 47, 32, 19. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.83