Change pack
Cornerstone May 15 - 21 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 15 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄7 + 1⁄7

    Answer: 6⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 7 = 73

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.52cm
  4. 4. Ratio

    Divide 60 in the ratio 1:3:1

    Answer: 12, 36 and 12
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 2, 11, 8

    Answer: 7

Tuesday 16 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄4 + 1⁄6

    Answer: 5⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 14 = 70

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Divide 192 in the ratio 2:1:1

    Answer: 96, 48 and 48
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 3, 23, 12, 6

    Answer: 10

Wednesday 17 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄7 + 2⁄7

    Answer: 5⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 20 = 8

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 9cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.73cm
  4. 4. Ratio

    Divide 75 in the ratio 3:1:1

    Answer: 45, 15 and 15
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 30, 15, 28, 32, 6. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.67

Thursday 18 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄9 + 4⁄9

    Answer: 5⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 6 = 14

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 11cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.87cm
  4. 4. Ratio

    Divide 189 in the ratio 4:2:1

    Answer: 108, 54 and 27
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 7, 25, 7, 25, 19, 40. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.43

Friday 19 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄4 + 2⁄3

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 3 = 80

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Divide 104 in the ratio 1:2:1

    Answer: 26, 52 and 26
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 14, 9, 9

    Answer: 12