Change pack
Cornerstone May 22 - 28 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 22 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄7 + 1⁄7

    Answer: 3⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 14 = 22

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 4cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.85cm
  4. 4. Ratio

    Divide 242 in the ratio 4:3:4

    Answer: 88, 66 and 88
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 15, 15

    Answer: 14

Tuesday 23 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄6 + 2⁄4

    Answer: 4⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 10 = 18

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Divide 99 in the ratio 4:3:2

    Answer: 44, 33 and 22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 42, 32, 8, 22, 26, 13, 38. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.38

Wednesday 24 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄6 + 1⁄3

    Answer: 1⁄1
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 11 = 65

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Share 140 in the ratio 3:4

    Answer: 60 and 80
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 12, 25, 8

    Answer: 13

Thursday 25 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄12 + 7⁄12

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 19 = 26

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 5cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 7.07cm
  4. 4. Ratio

    Share 112 in the ratio 3:4

    Answer: 48 and 64
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 31, 22, 38, 20, 16. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.17

Friday 26 May 2017

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄6 + 3⁄5

    Answer: 19⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 8 = 31

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 66 in the ratio 1:2

    Answer: 22 and 44
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 16, 11, 40, 10, 37, 10. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.57