Change pack
Cornerstone Jan 15 - 21 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 15 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄9 + 5⁄9

    Answer: 7⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 8 = 4

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 5cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.43cm
  4. 4. Ratio

    Share 98 in the ratio 4:3

    Answer: 56 and 42
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 18, 28, 45, 38, 43, 18, 40. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.13

Tuesday 16 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄7 + 2⁄8

    Answer: 11⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 15 = 62

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Share 30 in the ratio 1:2

    Answer: 10 and 20
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 9, 11, 29, 30, 17, 21. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.57

Wednesday 17 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 8⁄11 + 2⁄11

    Answer: 10⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 6 = 33

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 9cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.04cm
  4. 4. Ratio

    Share 36 in the ratio 2:1

    Answer: 24 and 12
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 19, 2, 5

    Answer: 9

Thursday 18 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 8⁄10 + 1⁄10

    Answer: 9⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 11 = 23

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 12cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.65cm
  4. 4. Ratio

    Share 70 in the ratio 2:3

    Answer: 28 and 42
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 17, 15, 10

    Answer: 14

Friday 19 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄6 + 2⁄5

    Answer: 37⁄30
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 14 = 77

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Share 91 in the ratio 4:3

    Answer: 52 and 39
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 44, 48, 45, 48, 7, 41. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 35.86