Change pack
Cornerstone Jan 29 - Feb 4 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 29 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 7⁄8 + 1⁄3

    Answer: 29⁄24
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 15 = 35

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Divide 153 in the ratio 3:4:2

    Answer: 51, 68 and 34
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 16, 16, 13

    Answer: 15

Tuesday 30 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄8 + 3⁄6

    Answer: 1⁄1
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 10 = 30

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 4cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.65cm
  4. 4. Ratio

    Divide 55 in the ratio 2:1:2

    Answer: 22, 11 and 22
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 13, 18, 13, 7

    Answer: 12

Wednesday 31 January 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄5 + 3⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 9 = 12

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 80 in the ratio 3:4:1

    Answer: 30, 40 and 10
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 40, 42, 21, 7, 6, 27. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.29

Thursday 1 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄10 + 3⁄10

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 9 = 18

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 13cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.03cm
  4. 4. Ratio

    Divide 68 in the ratio 1:2:1

    Answer: 17, 34 and 17
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 20, 19, 18, 7

    Answer: 14

Friday 2 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 6⁄7

    Answer: 32⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 15 = 47

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 136 in the ratio 1:4:3

    Answer: 17, 68 and 51
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 13, 9

    Answer: 11