Change pack
Cornerstone Feb 5 - 11 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄7 + 1⁄5

    Answer: 32⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 10 = 50

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Share 75 in the ratio 2:3

    Answer: 30 and 45
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 37, 20, 34, 40, 12, 13

    Answer: 26

Tuesday 6 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄7 + 1⁄7

    Answer: 2⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 9 = 27

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 8cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.43cm
  4. 4. Ratio

    Share 21 in the ratio 2:1

    Answer: 14 and 7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 36, 19, 32, 35, 15, 30. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.43

Wednesday 7 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄8 + 5⁄7

    Answer: 47⁄56
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 17 = 58

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Share 70 in the ratio 1:4

    Answer: 14 and 56
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 13, 11, 20, 1

    Answer: 10

Thursday 8 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄7 + 1⁄3

    Answer: 10⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 15 = 21

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Share 108 in the ratio 1:2

    Answer: 36 and 72
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 2, 18, 2, 18

    Answer: 10

Friday 9 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄9 + 2⁄9

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 12 = 18

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 8cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.94cm
  4. 4. Ratio

    Share 80 in the ratio 3:2

    Answer: 48 and 32
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 42, 5, 13, 10, 6, 26. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.29