Change pack
Cornerstone Feb 12 - 18 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄11 + 3⁄11

    Answer: 9⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 8 = 62

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Share 60 in the ratio 3:2

    Answer: 36 and 24
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 14, 8

    Answer: 9

Tuesday 13 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 6⁄7

    Answer: 25⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 14 = 86

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 12cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.62cm
  4. 4. Ratio

    Share 140 in the ratio 3:4

    Answer: 60 and 80
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 36, 49, 37, 43, 10, 6, 42

    Answer: 28.5

Wednesday 14 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄7 + 2⁄4

    Answer: 17⁄14
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 11 = 23

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 160 in the ratio 2:1:1

    Answer: 80, 40 and 40
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 1, 19, 12, 17

    Answer: 12

Thursday 15 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄5 + 1⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 15 = 39

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Divide 180 in the ratio 3:1:2

    Answer: 90, 30 and 60
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 38, 27, 9, 18, 23, 15, 15, 50. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.38

Friday 16 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄6 + 2⁄8

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 20 = 4

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.4cm
  4. 4. Ratio

    Divide 270 in the ratio 2:3:4

    Answer: 60, 90 and 120
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 29, 28, 28, 50, 22, 32, 42, 11

    Answer: 30.25