Change pack
Cornerstone Feb 19 - 25 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 19 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄5 + 2⁄6

    Answer: 11⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 12 = 52

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 9cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.45cm
  4. 4. Ratio

    Divide 140 in the ratio 2:1:4

    Answer: 40, 20 and 80
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 16, 21, 14, 23, 47, 36. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.71

Tuesday 20 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄8 + 3⁄8

    Answer: 5⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 17 = 38

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 200 in the ratio 4:3:3

    Answer: 80, 60 and 60
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 10, 17, 24, 19

    Answer: 15

Wednesday 21 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄7 + 2⁄3

    Answer: 17⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 12 = 22

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 11cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.4cm
  4. 4. Ratio

    Divide 140 in the ratio 2:3:2

    Answer: 40, 60 and 40
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 46, 24, 21, 50, 50, 30. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 36.83

Thursday 22 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄9 + 5⁄9

    Answer: 8⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 14 = 47

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 108 in the ratio 3:4:2

    Answer: 36, 48 and 24
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 27, 22, 50, 45, 44, 11, 25

    Answer: 34

Friday 23 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 6⁄7 + 2⁄4

    Answer: 19⁄14
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 8 = 17

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 13cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.03cm
  4. 4. Ratio

    Divide 168 in the ratio 1:2:1

    Answer: 42, 84 and 42
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 14, 23, 4

    Answer: 11