Change pack
Cornerstone Feb 26 - Mar 4 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 1⁄3

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 12 = 30

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 13cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.81cm
  4. 4. Ratio

    Share 90 in the ratio 1:4

    Answer: 18 and 72
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 19, 14, 3

    Answer: 10

Tuesday 27 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄5 + 1⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 19 = 85

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Share 75 in the ratio 2:3

    Answer: 30 and 45
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 40, 17, 36, 22, 34, 25. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.71

Wednesday 28 February 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 6⁄8 + 1⁄4

    Answer: 1⁄1
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 19 = 65

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Share 112 in the ratio 3:4

    Answer: 48 and 64
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 14, 42, 50, 41, 30, 36, 28

    Answer: 34.5

Thursday 1 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄5 + 1⁄5

    Answer: 2⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 19 = -1

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 12cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.37cm
  4. 4. Ratio

    Share 112 in the ratio 4:3

    Answer: 64 and 48
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 13, 13

    Answer: 10

Friday 2 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 6⁄7 + 1⁄8

    Answer: 55⁄56
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 9 = -1

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Share 30 in the ratio 2:1

    Answer: 20 and 10
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 14, 17

    Answer: 12