Change pack
Cornerstone Mar 5 - 11 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄4 + 2⁄3

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 20 = 64

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Divide 78 in the ratio 1:3:2

    Answer: 13, 39 and 26
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 25, 15, 8, 44, 40, 32. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.86

Tuesday 6 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄9 + 1⁄9

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 12 = 36

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.21cm
  4. 4. Ratio

    Divide 152 in the ratio 4:1:3

    Answer: 76, 19 and 57
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 48, 22, 28, 39, 30, 23, 14

    Answer: 26.75

Wednesday 7 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄4 + 4⁄5

    Answer: 31⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 12 = 42

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Divide 48 in the ratio 1:2:1

    Answer: 12, 24 and 12
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 4, 20, 2, 15

    Answer: 12

Thursday 8 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 2⁄3

    Answer: 13⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 12 = 42

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Divide 128 in the ratio 1:3:4

    Answer: 16, 48 and 64
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 10, 13, 14

    Answer: 13

Friday 9 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄6 + 3⁄6

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 15 = 41

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.66cm
  4. 4. Ratio

    Divide 196 in the ratio 3:1:3

    Answer: 84, 28 and 84
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 44, 17, 44, 13, 46, 40

    Answer: 34